Hverdagsgodt ble startet i 2015 av Therese. På det tidspunktet var det et enkeltmannsforetak, og konseptet besto kun av å selge smoothier i det som den gang var Mathallen. Den andre helgen Mathallen var åpen, skulle Therese bort, og gjennom en felles venninne ble det avtalt at Sofia skulle lage smoothier for henne mens hun var borte. Da Therese og Sofia traff hverandre, var det forretnings-partner-kjærlighet ved første blikk.. En måned etterpå var planen om å danne AS sammen et faktum, og en måned etter det hadde de funnet lokaler i Pedersgata. 19.mars 2016 åonet de dørene til den lille takeaway butikken, og fikk en veldig god start, med kunder som tok godt imot produktene.

Bedriften utviklet seg fint over de neste to årene, samtidig som den hadde de samme utfordringene som alle andre startups; den største var å bli lønnsom. Lokalene i Pedersgata hadde begrensede muligheter for vekst, og da jentene fikk mulighet til å flytte inn i de gamle lokalene til Mathallen, som nå var blitt til Fermenten, tok de den sjansen. I denne prosessen ble Viktorija, som hadde vært vikar for Sofia mens hun var i permisjon, medeier. Hun tilførte laget flere gode egenskaper som var helt nødvendige for det neste steget bedriften skulle ta.

25.mai 2018 åpnet Hverdagsgodt i Ryfylke gata 13, med 160 sitteplasser og stor forgård. Her har de fokus på å skape god atmosfære, hvor de ønsker at folk skal føle seg litt som hjemme. Det er et fint sted å være for alle, inkludert barnefamilier, da jentene selv har savnet cafêer i Stavanger hvor det er tilrettelagt for barn og barnevogner.

Menyen har vokst, men hovedkonseptet om å lage god og næringsrik mat fra bunn, har ikke endret seg. Bedriften jobber med å utvide catering virksomheten, og har anskaffet seg El-bil for å nå ut til flere folk i Stavanger.


Sofia Riis Kyndesen - er dansk og utdannet lærer. Valget om utdannelse var nok tatt i et svakt øyeblikk; drømmen har vært å starte sandwich bar og hun vært en aktiv hobby kokk i alle år. Hun har flyttet og reist en del sammen med sin mann som er helikopter pilot, og de flyttet til Stavanger i 2013. I november 2014 fikk Sofia påvist brystkreft, i en alder av 30 år. Kreften ble fjernet rimelig fort, men det neste halve året var preget av cellegiftskurer og medisiner. Sofia er heldigvis ikke en som lar seg knekke så rask, og var klar for å utforske nye muligheter allerede sommeren 2015. Det har hun nok ikke angret på da hun få måneder etterpå fikk mulighet til å realisere drømmen sin - helt uventet og uten noen forventninger om det. Kanskje var det helt tilfeldig, kanskje var det en sammenheng, men det viktigste er i hvert fall å ikke gi opp når man møter vanskeligheter i livet :)


Therese Utkilen Norman - har studert Hospitality, Tourism & Business i Sydney, og har en Master i Management fra Barcelona. Etter noen år med strø-jobber, noen år med 'skikkelig' jobb, og 3 barn, bestemte hun seg for at nå var tiden inne til å hoppe i det usikre og leve drømmen om å starte for seg selv. Etter å ha bodd i Sydney i mange år, savnet hun ferske, sunne og enkle mat-alternativer som var lett tilgjengelig, spesielt for folk på jobb som ikke har kantine og som trenger litt påfyll mot slutten av dagen. Løsningen ble å starte i Mathallen med smoothier og en leveringssykkel. Og selv om det har vært et par utfordringer på veien, økonomisk trange tider og ekstremt travle dager, har hun ikke angret et sekund på valget! Man må ta de mulighetene man får, og hvem vil vel se tilbake på livet sitt og tenke 'jeg skulle ønske jeg gjorde det' i stede for 'tenk at jeg gjorde det?!?' :)