Da Therese og Sofia traff hverandre, var det forretnings-partner-kjærlighet ved første blikk. Therese startet opp Hverdagsgodt i Mathallen i september 2015, med kun smoothies på menyen. Den andre helgen Mathallen var åpen, skulle Therese bort, og gjennom en felles venninne ble det avtalt at Sofia skulle lage smoothies for henne mens hun var borte. En måned etterpå var planen om å danne AS sammen et faktum, og en måned etter det hadde de funnet drømme-lokalene i Pedersgata. Etter leiekontrakten var signert var det to måneder med knallhard jobbing, og heldigvis for jentene har de hver sin mann som har vært enorm ressurs for dem, og som har vært med på å realisere prosjektet. 


Sofia Riis Kyndesen - er dansk og utdannet lærer. Valget om utdannelse var nok tatt i et svakt øyeblikk; drømmen har vært å starte sandwich bar og hun vært en aktiv hobby kokk i alle år. Hun har flyttet og reist en del sammen med sin mann som er helikopter pilot, og de flyttet til Stavanger i 2013. I november 2014 fikk Sofia påvist brystkreft, i en alder av 30 år. Kreften ble fjernet rimelig fort, men det neste halve året var preget av cellegiftskurer og medisiner. Sofia er heldigvis ikke en som lar seg knekke så rask, og var klar for å utforske nye muligheter allerede sommeren 2015. Det har hun nok ikke angret på da hun få måneder etterpå fikk mulighet til å realisere drømmen sin - helt uventet og uten noen forventninger om det. Kanskje var det helt tilfeldig, kanskje var det en sammenheng, men det viktigste er i hvert fall å ikke gi opp når man møter vanskeligheter i livet :)


Therese Utkilen Norman - har studert Hospitality, Tourism & Business i Sydney, og har en Master i Management fra Barcelona. Etter noen år med strø-jobber, noen år med 'skikkelig' jobb, 1 mann fra Australia og 3 barn, bestemte hun seg for at nå var tiden inne til å hoppe i det usikre og leve drømmen om å starte for seg selv. Etter å ha bodd i Sydney i mange år, savnet hun ferske, sunne og enkle mat-alternativer som var lett tilgjengelig, spesielt for folk på jobb som ikke har kantine og som trenger litt påfyll mot slutten av dagen. Da mannen hennes ble involvert i åpningen av Mathallen ble derfor løsningen å starte der, med smoothies og en leveringssykkel. Og selv om det har vært et par utfordringer på veien, økonomisk trange tider og ekstremt travle dager, har hun ikke angret et sekund på valget! Man må ta de mulighetene man får, og hvem vil vel se tilbake på livet sitt og tenke 'jeg skulle ønske jeg gjorde det' i stede for 'tenk at jeg gjorde det?!?' :)